Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от ОУ "Панайот Хитов" в Сливен обединяват сили, за да създадат поредица от подкасти, разкриващи ...

04 април 2024 08:31, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 3 седмици, брой четения: 286
Ученици от ОУ "Панайот Хитов" в Сливен обединяват сили, за да създадат поредица от подкасти

Ученици от ОУ "Панайот Хитов" в Сливен обединяват сили, за да създадат поредица от подкасти, разкриващи богатата история на тяхното училище.

Подкрепени от своя учител, г-жа Павлова, студент по журналистика Ники Павлов и видео-оператора Николай Парков, те създават YouTube канал, на който ще бъдат представени различни истории и интервюта с известни и значими личности от града.

С искрен интерес и любов към историята на училището си, учениците изследват различни аспекти на миналото и настоящето на учебното заведение. Искат да споделят със света историята на едно бутиково училище с богатата история - 180 годишна история, училище което е запазило „Духа на времето“, както казват самите гости и училище което „Ще бъде и ще пребъде“.

Техният проект включва интервюта с успешни и влиятелни личности от обществеността, които са били свързани с училището през годините. Чрез техните истории учениците се опитват да проследят развитието на училището, което е запазило духа на традициите, но в същото време е достигнало до върховете на съвременните технологии, като става първото Google референтно училище в град Сливен.

Вместо да използват стандартния формат на вестници със статии и разкази, учениците залагат на съвременния подход със създаването на YouTube канал и поредица от подкасти. Те вярват, че по този начин ще достигнат до сърцата на множество последователи, които са свързани с историята на училището им и в същото време ще намерят вдъхновение за бъдещето си.

Водени от своя ентусиазъм учениците и всички от екипа, проучват своите гости за да намерят отговори на много важни и значими въпроси като:

Как училището е запазило своята уникалност и идентичност през годините?

Какво бъдеще за училището биха искали да видят?

Как човек постига своите цели, има ли рецепта за успеха?

Важно ли е да си целенасочен, за да си успешен и кога избираш житейския си път ?

и много други.

Видеата, създадени от учениците на ОУ "Панайот Хитов", представляват важен принос за запазването на историята на техния роден град Сливен, като същевременно запазват историята на едно от най-старите и бутикови училища в страната. Ако желаете да научите повече за историята на това учебно заведение и значението му за обществеността, не забравяйте да се абонирате за техния

канал 7 ОУ "Панайот Хитов" - YouTube и да ги подкрепите в тяхната благородна инициатива.

А ето и гостите до този момент с линк към видеата:

Мартин Маринов

 

Стефко Кънев

 

Християна Йорданова

 

Д-р Марияна Марчева

 

В заключение, ОУ "П. Хитов" се явява неизменен пионер в образованието, не само заради историческото си значение като първо училище в гр. Сливен, но и поради постоянния си стремеж към иновации.