Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Роман Ким отново гостува в Сливен

04 април 2024 10:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 174
Симфоничен оркестър Сливен

В четвъртък, 11 април, от 18.30 часа, величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала „Сливен“. Концертът за цигулка и оркестър в ре мажор оп.61 от Лудвиг ван Бетовен е неизменен връх в цигулковия репертоар. Солист ще бъде гостуващият за втори път в Сливен Роман Ким. Второто произведение в програмата е Симфония No.6 оп.68, известна още като „Пасторална“. Събитието ще премине под вещото ръководство на диригента Константин Добройков.

Роман Ким е виртуозът, който пренесе свиренето на цигулка в ново измерение. Новатор, композитор и спиращ дъха изпълнител, той се превърна в идол за хиляди млади музиканти по целия свят. Наричан е още „Паганини на нашето време“ заради страстта си към експериментирането. Той свири с необичайни призматични очила и пише музика, което е рядкост сред съвременните цигулари. Израелската легенда Иври Гитлис, описва майсторството на Ким като „едно от най-невероятните свирения, които съм чувал откакто съм се родил!“.

Константин Добройков е главен диригент и художествен ръководител на легендарния камерен ансамбъл „Софийски солисти“ от 2022 година. В периода 2013-2022 година е диригент и част от ръководния екип на Държавна опера-Пловдив. Той е и диригент на Sofia Record Factory от 2016 година насам, a през 2021 година получава номинация за наградата „Грами“ като диригент на един от издадените албуми на компанията. През 2018 година Константин Добройков дебютира със Софийска филхармония, а от 2016година насам е регулярен гост-диригент в Симфоничния оркестър на Българското национално радио и на много престижни европейски оркестри.

Синергията между солист, диригент и оркестър обещава да издигне шедьоврите на Бетовен до нови висоти, завладявайки публиката и оставяйки незаличимо впечатление у всички присъстващи.

Напомняме, че при предишното гостуване на Ким в Сливен, всички билети бяха разпродадени седмица преди концерта. За събитието на 11 април може да си закупите билет предварително онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay или на касата на зала „Сливен“ с работно време 10 до 13 и от 15 до 17 часа.

Снимки

Симфоничен оркестър Сливен