Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала “Сливен”

08 април 2024 10:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 248
Величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала “Сливен”

В четвъртък 11 април 2024 от 18:30, величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала “Сливен”. Сцената е готова, очакването е осезаемо, тъй като музикалните ентусиасти ще станат свидетели на един уникален симфоничен спектакъл.

Концертът за цигулка и оркестър в ре мажор оп.61 от Лудвиг ван Бетовен е неизменен връх в цигулковия репертоар. Дългоочакваният солист на това монументално произведение, ще бъде гостуващият за втори път в Сливен, Роман Ким. Второто произведение в програмата е Симфония No.6 оп.68, известна още като “Пасторална”. Събитието ще премине под вещото ръководство на диригента Константин Добройков.

РОМАН КИМ е виртуозът, който пренесе свиренето на цигулка в ново измерение. Новатор, композитор и спиращ дъха изпълнител, той се превърна в идол за хиляди млади музиканти по целия свят. Наричан е още “Паганини на нашето време” заради страстта си към експериментирането. Той свири с необичайни призматични очила и пише музика, което е рядкост сред съвременните цигулари. Израелската легенда Иври Гитлис, описва майсторството на Ким като „едно от най-невероятните свирения, които съм чувал откакто съм се родил!“ Известен със своята безупречна техника и пленяваща музикалност, той несъмнено ще представи Концерта от Бетовен с дълбочина, която надхвърля границите на времето и пространството.

КОНСТАНТИН ДОБРОЙКОВ е главен диригент и художествен ръководител на легендарния камерен ансамбъл „Софийски солисти“ от 2022. В периода 2013-2022 е диригент и част от ръководния екип на Държавна Опера Пловдив. Той е и диригент на Sofia Record Factory от 2016 насам, a през 2021 получава номинация за наградата „Грами“ като диригент на един от издадените албуми на компанията. През 2018 Константин Добройков дебютира със Софийска филхармония, а от 2016 насам е регулярен гост-диригент в Симфоничния оркестър на Българското Национално Радио, и на много престижни европейски оркестри.

Синергията между солист, диригент и оркестър обещава да издигне шедьоврите на Бетовен до нови висоти, завладявайки публиката и оставяйки незаличимо впечатление у всички присъстващи.

Напомняме, че при предишното гостуване на Ким в Сливен, всички билети бяха разпродадени седмица преди концерта. За събитието на 11.04.2024 е препоръчително е да си осигурите билет предварително, онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay или на касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00.

 

Купи билет за концерта

Снимки

Величието на Бетовеновата музика отново ще изпълни пространството в зала “Сливен”