Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.04.2024 г.

09 април 2024 09:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 221
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 08.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 09.04.2024 Г.

 

Нова Загора: 37-годишен мъж е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Нова Загора за домова кражба. Сигналът е получен ва 8 април от жена на 71 години, която е заявила, че от дома й в кв. „Шести“ е открадната хидрофорна помпа. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 8 април, около 22,00 часа, в сливенския квартал „Стоян Заимов“ е извършена проверка на трима мъже, като единият от тях доброволно предава зелена листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 98 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 30 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 14 протокола за предупреждение.

 

Направени са 96 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици-не са отчетени положителни проби.

 

Регистрирано е едно леко пътно произшествия, за което е взето отношение от сектор „Пътна полиция“.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 8 април, в 13,35 часа, е получен сигнал за пожар в района на площадка за разкомплектоване на леки автомобили, намираща се в землището на квартал „Речица“. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма.

Причинени са щети на част от складираните МПС. Спасени са 60 броя автомобили и 2 сгради. Причините за пожара са в процес на установяване.