» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Къща музей „Хаджи Димитър“ отваря врати отново за посетители

10 April 2024 10:41, Fanina Peneva
Emission of: Reg.Hist.Museum-Sliven 1 month ago, number of readings: 193
Снимка 1

Скъпи приятели и гости на град Сливен,

 

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че от 15 април 2024 г. /понеделник/ къща музей „Хаджи Димитър“ отваря врати отново за своите посетители.

 

Музейният комплекс беше затворен в продължение на близо една година, поради извършване на ремонтни дейности по изпълнението на „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура на Община Сливен“ в партньорство с Регионален исторически музей - Сливен.

По време на проекта, родната къща на войводата Хаджи Димитър, бе консервирана и реставрирана. Обновени бяха експозиционните пространства с ново художествено осветление и озвучителна система. Обособен и оборудван бе кът за работа с нашите най-малки посетители. Ремонтиран бе покривът на обекта, изградена бе нова ел. инсталация и дренажна система, както и санитарни помещения.

Разбира се, всички планирани дейности са съгласувани с Министерството на културата и Националния институт за недвижимото културно наследство.

 

Благодарим на Община Сливен за усилията, които полага за опазването и популяризирането на културно-историческото наследство на града ни и вярваме, че заедно ще успеем да превърнем Сливен в желана туристическа дестинация.

 

Очакваме Ви!

Photos

Снимка 2Снимка 3