Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отличиха победителите от конкурс, посветен на Седмицата на гората

10 април 2024 15:53, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 195
Konkurs

Ученици от Сливен и други областни градове имаха възможност да се изявят творчески в конкурс, посветен на Седмицата на гората 2024 г. Инициативата се организира от Общината, „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен, Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ и Регионална дирекция по горите – Сливен.

Участниците бяха разпределени в две възрастови категории – от първи до четвърти и от пети до осми клас. Те участваха, както с творба под формата на къс разказ, така и със стихотворение на тема: „Гората е живот и споделена отговорност”.

Гост на награждаването на победителите и участниците, състояло се днес в сградата на Югоизточното държавно предприятие със седалище Сливен, бе зам.-кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави и благодари на всички родители и младите творци за активността.

„Знам, че днес сте заобиколени от редица изкушения, които ви предлагат електронните устройства, компютрите и много други. Вярвам, че имате позиция за това как да пазим гората и природата и прекарвате често свободното си време на открито. Надявам се да бъдете добър пример за вашите приятели и връстници. Отговорност е на всички да пазим природните блага, които не са наша даденост“, заяви Чиликова. Тя отличи част от изявените участници в конкурса.

Грамоти и награди на учениците и най-добри пожелания отправиха и ръководителите на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен инж. Димчо Радев, на Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ инж. Ирина Петрова и на Регионална дирекция по горите – Сливен. инж. Неделин Недков.

В първата възрастова група победител е Деница Кънева от първи клас. На второ място е първокласникът Катрин Кънева. На трето място – Борис Симеонов от първи клас.

Победител във втората възрастова група е шестокласникът Димитър Манев. Второто място остана за Десислава Митева от шести клас, а на трето място - Милен Стоянов от осми клас.

 

Снимки

KonkursKonkursKonkursKonkursKonkursKonkurs