Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Назначени са трима заместник-министри на финансите

11 април 2024 09:46, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 234

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са назначени трима заместник-министри на финансите.

Методи Методиев е заемал вече веднъж този пост през 2023 година. Професионалната му кариера дълги години е свързана с Министерството на финансите. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на ведомството към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия. Притежава магистърска степен по „Международни финанси“ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия.

Стефан Белчев има 28 години професионален опит в областта на вътрешния одит и финансовия контрол в публичния сектор. Притежава научна степен „доктор по икономика“ с научна специалност „Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност“. Започнал е трудовият си път през 1996 г. като финансов ревизор в Столично управление на „Държавен финансов контрол“. От 2006 е директор на дирекция „Вътрешен одит“ в Министерството на финансите, а от 2016 - директор на дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ в МФ. От юли 2021 год. до февруари 2024 год. е заемал поста директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, а до момента е бил директор на дирекция „Контрол върху капиталовите инвестиции“ в министерството.

Мартин Дановски е икономист по образование. Има над 20 години професионален опит в стопанската област и държавната администрация. В периода октомври 2015 – март 2021 година е член и председател на УС на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. От 2015 до 2021 г. е и съветник в кабинета на заместник-министър председателя. През март 2021 е назначен за председател на Държавната агенция за научни изследвания и иновации към Министерския съвет, като заема длъжността до март 2022 г.