Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"НЕБЕТО НЕ Е ГРАНИЦА!"

15 април 2024 10:31, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди около 1 месец, брой четения: 241
Снимка 1

Изключителен успех и признание за шестокласничката Никол Красимирова - възпитаничка на 10-то СУ "Йордан Йовков", град Сливен. Само петима участници от над 300 ученици от всички краища на България бяха отличени в конкурса „Небето не е граница“, обявен от Военновъздушните сили на България, във връзка с тържественото честване на Международния ден на авиацията и космонавтика и 45 години от полета на Георги Иванов в Космоса.

Организаторите на събитието бяха ВВС на България, Института за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките и фондация „Български ВВС“.

Събитието бе открито с химна на Република България в присъствието на президента и Върховният главнокомандващ на въоръжените сили - Румен Радев.

Музикалното послание от Земята към звездите - „ИЗЛЕЛ Е ДЕЛЬО ХАЙДУТИН“, бе изпълнено лично от великата Валя Балканска, чиито глас до ден днешен ехти в Космоса и накара организаторите и гостите в Централния военен клуб - София да затаят дъх.

Никол бе наградена лично от Командира на ВВС на България, генерал-майор Димитър Петров с лимитиран керамичен плакет с образа на Георги Иванов, грамота за участие, карнетка с пощенска марка с лика на космонавта и космическа храна, произведена от Института по криобиология и хранителни технологии, с директор професор доктор Илиана Начева, предоставена с любезното съдействие на ИКИТ-БАН.

Изключителната творба на Никол - рисунка направена на графичен таблет бе представена пред всички присъстващи в залата на Централния военен клуб. Поздравления за Никол!

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7