Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Радев ще бъде лектор на конференция, посветена на фискалната децентрализация в България

15 април 2024 13:33, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 222
Стефан Радев

Кметът Стефан Радев ще бъде лектор във финалната конференция по проект „Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на финансовото управление на местно ниво в България“. Проектът е изпълняван от Експертния център за добро управление към Съвета на Европа, в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Фондация за реформа в местното самоуправление и Форум гражданско участие.

По време на събитието ще бъдат представени основните изводи и препоръки относно необходимите реформи за по-голяма финансова автономност на общините, изготвени съвместно с международни експерти към Съвета на Европа. Участниците ще имат възможност да се запознаят с практики за финансово управление за увеличаване на местните приходи и с успешни модели на финансови стратегии за общините и поглед към бъдещото развитие.

Стефан Радев ще бъде говорител на панела „Реформа за децентрализация: поглед към настоящето и изграждане на бъдещето“. Поканата към него е отправена като кмет на една от бързо развиващите се общини в страната.

Конференцията ще се проведе на 16 април в София.