Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.04.2024 г.

17 април 2024 11:49, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 305
Полиция

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 16.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 17.04.2024 Г.

 

Разкрити престъпления, установени множество нарушения и задържани при поредната операция на полицията в Сливенско

 

Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност, наркоразпространението, незаконен добив на дървесина, нерегламентирана продажба на акцизни стоки, опазване на обществения ред, пътна безопасност и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района, участъци, махали и квартали, е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Операцията е по всички направления на дейност и е проведена в рамките на 24 часа на 16 април. Проверките са извършени от екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, със съдействието на сектор „Специални тактически действия“, „Зонално жандармерийско управление“- Бургас, РИОСВ- Стара Загора, РДГ-Сливен, фискален контрол към ТД НАП-Бургас, Дирекция „Инспекция по труда“-Сливен и служители на БАБХ. Извършени са проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечище за добиване на дърва за огрев, места за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили, зали за хазарт, заведения и други.

В хода на операцията са разкрити 16 престъпления, в поделенията на ОДМВР-Сливен с полицейска мярка за 24 часа за задържани 11 лица.

 

Сливен: В хода на операцията са разкрити множество кражби, заявени по време на операцията и в предходен период:

- кражба на медни и оптични проводници на стойност 500 лева от складова база на фирма в индустриалната зона на Сливен;

- кражба на домашни животни /две кобили/ от пасище в землището на село Калояново;

- кражба на свързващи кабели от влакова композиция;

- две кражби от дамски чанти, извършени в два от християнските храмове в град Сливен, на вещи, пари и дебитни карти;

- кражба на метални релси и покривна ламарина от обект в местност „Абланово“;

- задържани са двама мъже, извършвали кражби от паркирани леки автомобили в кв. „Българка“- лични вещи, инструменти, компресори за гуми и други;

- кражба на дамски портфейл в района на МБАЛ ,,Д-р Иван Селимински’’ в гр. Сливен;

По време на проверките е установено притежание на наркотични вещества. Задържан е мъж на 23 години. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: По врем на операцията са задържани трима мъже за кражби на монети и продукти от вендинг автомати в град Нова Загора.

В хода на проверките по пътна безопасност е установен водач на лек автомобил „Ауди А3“, който повторно управлява, без да притежава свидетелство за управление на МПС. За същото нарушение той вече има наложено административно наказание. Образувано е бързо производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел, съвместно с екипи на жандармерията са задържали 21-годишен мъж от село Градец за използване на дебитна карта без съгласието на титуляря, мъж на 44 години за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие също от село Градец, и 35-годишен жител на село Ябланово повредил игрален автомат в зала за хазарт в същото населено място.

В хода на проверките, извършени съвместно със служители на РДГ-Сливен, са установени 4 случая на незаконно добите и съхранявани дърва за огрев и дървен материал – 2 в село Ябланово и 2 в село Градец.

 

Твърдица: По време на операцията служители на РУ-Твърдица са задържали извършителите на кражба на велосипед в град Шивачево, кражба на хранителни продукти от магазин в град Твърдица, и кражба на портмоне със сумата от 220 лева от магазин в град Шивачево.

В два частни имота в град Твърдица са установени и иззети дърва за огрев, съхраняване без превозен билет и немаркирани с контролна горска марка.

 

По време на операцията са установени редица нарушения в търговски и други обекти от екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен, БАБХ, ТД НАП, РИОСВ и Дирекция „Инспекция по труда“-Сливен:

- Служители на РИОСВ са извършили проверки в обект, намиращ се в кв. „Речица“, където е установено нерегламентирано разкомплектоване на стари автомобил. На собственика на обекта е съставен протокол с предписания за преустановяване на дейността.

- В хранителен магазин в село Сотиря служители от БАБХ са установили, че се продава месо и месни продукти с изтекъл срок на годност и яйца с неизяснен произход. Иззети са малко над 6 кг. месо и месни продукти, и 78 бр. яйца. Съставен е констативен протокол.

В същия обект е установено несъответствия в касовата наличност, за което е съставен констативен протокол и предстои издаване на заповед за запечатване на обекта, като и издаване на наказателно постановление от ТД НАП-Бургас.

- В автомивка, намираща се в град Сливен, служители на Дирекция „Инспекция по труда“ са установили редица нарушения - липса на трудов договор, договор за наем и други. На 41-годишният мъж, стопанисващ обекта, е издадено предписание да представи всички документи в определения от инспекторите по труда срок, след което предстои преценка за наличие на основание за съставяне на акт за административно нарушение и издаване на наказателно постановление.

 

По линия на пътна безопасност в рамките на операцията са проверени 557 превозни средства и 850 лица. Съставени са 111 акта, 156 фиша и 100 ел. фиша за нарушаване на скоростните режими.