Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава кампанията срещу агресията „Чуй ме! Нито един повече!“

18 април 2024 10:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 147
Kampaniq

Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

Инициативата е насочена срещу агресията и тормоза в училищата. Има за цел да солидаризира обществото против насилието и осъзнаване на ценности като взаимопомощ, съпричастност, добротворството, състрадателност, милосърдие и хармонията в отношенията.

Каузата обединява усилията на местни институции, неправителствени организации, граждански групи и медии за общи действия против агресията и тормоза чрез беседи с обществени личности, значими за града и за България, популярни и обичани от децата и младите хора.

Започналата през март инициатива вече е популярна в сливенските училища. Досега беседи с ученици проведоха Дора Куршумова, Станка Златева, Илиян Урумов, Дора Пондалова, инж. Снежана Кънева, д-р Юлия Бянкова. По време на беседите преобладава споделянето на ценности, собствен опит, житейски постижения. Личностите по човешки и непринудено говорят с децата за солидарност, емпатия, за добротворство и хармоничност в обществото и как това работи за развитието и хуманизирането му. Разказват истории от своя живот, предлагат алтернативи на гнева и агресията, които не са чужди на хората. Важно е обаче как се справяме с тях по добронамерен начин, без да нарушаваме правата на другите. Децата споделят кое ги води до агресивно поведение и защо не могат лесно да споделят и овладяват емоциите си. Лекторите от своя страна посочват модели на благополучие чрез добронамереност, почтеност, взаимопомощ. Те съветват децата как да контролират гнева, как да забравят и прощават, а също как сътрудничеството между хората води и до солидаризиране на обществените отношения.

Лице на кампанията е актьорът и музикант Владимир Михайлов. Тя продължава до края на годината като в нея предстои да се включат още инфлуенсъри, влогъри, бизнес лидери богослови, психолози и известни лица като Любо Киров, Ники Кънчев, Дичо и други.

На 22 и 29 април предстоят срещи с актьорите Вяра Начева и Ивайло Гандев в ОУ „Димитър Петров“.

 

Снимки

KampaniqKampaniq