Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливен подкрепи конференцията „Предприемачеството през погледа на младите хора- възможности и мечти“

18 април 2024 15:09, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 96
Маринчо Христов-областен управител на област Сливен

Областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов бе официален гост на Националната научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“ (18-20 април). Конференцията е част от поредицата събития отбелязващи 15 години СОНИК СТРАТ и 75 г. Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ –Сливен и е под патронажа на проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката, с подкрепата на академичната общност в България. На нея ще се представят 29 доклада на ученици от цялата страна, одобрени след подбор от над 150 кандидатури. Най-младият участник в конференцията е на 15 г., а най-възрастният сред делегатите е 18 г.

Ментори на форума са хабилитирани лица от изтъкнати висши учебни заведения у нас: проф. д-р Спартак Керемидчиев от Българска академия на науките (БАН) , проф. Димитър Синьовски- МГУ "Св. Иван Рилски", доц. д-р Офелия Кънева от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, Румен Стоилов. Сред гостите на събитието, което бе открито с пресконференция бяха още заместник-кметът на Община Сливен Стоян Марков, както и Ралица Василева- старши експерт в РУО-Сливен.

Научната беседа има за цел да насърчи младежкото предприемачество като срещне ученици от различни икономически области в България. Създавайки пространство, в което да представят своите иновативни бизнес идеи, да бъдат подкрепени от опитни ментори, да участват активно в дискусии и работни сесии по групи, да обменят знания и мечти, организаторите от СОНИК СТАРТ и ПГИ вярват, че ще открият нови потенциали в пътищата и възможностите за растеж и развитие на младежите.

Приветствени слова към участниците във форума бяха произнесени от областният управител инж. Маринчо Христов, от директора на ПГИ Димитър Добрев, както и от самите ментори.

„ Вие сте много специални, защото предприемачът е особена порода. Предприемачът притежава шесто чувство, с което да усети новото, да усети идеята и да я реализира в услуга на обществото и през нея съответно той да реализира печалба. Предприемачеството носи своята история още от най-древни времена, още със зараждането на обществата и на търговията. Целия този процес е движил народите и света към своето развитие. В тази насока искам да знаете, че Вие сте специални, защото във Вас ние виждаме тази надежда, че всичко ще продължи за добро“ каза областният управител.

„Аз , като представител на държавата, като областен управител искам да заявя, че държавата има интерес от това Вие да се развивате, да Ви създава условия, в които да реализирате своите мечти“ сподели още Маринчо Христов.

 

Конференцията в Сливен надгражда първото събитие Национална научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора - възможности и мечти", проведено в град Левски 18-20 септември 2023 г. отново под патронажа на Министъра на образованието и науката, и с ментори проф. д-р Огнян Герджиков, проф. д-р Спартак Керемидчиев, доц. др Офелия Кънева и Димитър Томов.

Снимки

Маринчо Христов-областен управител на област СливенОфициални гости и ментори на конференциятаДимитър Добрев-директор на ПГИ Проф. Димитър СиньовскиПроф. д-р Спартак Керемедчиевдоц. д-р. Офелия КъневаМаринчо Христов-областен управител на област Сливен