Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална конференция за предприемачеството сред младите стартира с 20 доклада

19 април 2024 09:01, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 108
---

Стартът на Националната научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“, даден в Сливен на 18 април 2024 г. представи 20 научни доклада на ученици от 7 града. Научната стойност на разработките е подкрепяна от 4 ментора (проф. д-р Спартак Керемидчиев от БАН, проф. дгн инж. Димитър Синьовски от МГУ, доц. д-р Офелия Кънева от ВСУ и Румен Стоилов), работещи индивидуално и групово с децата по разнообразието от теми и

предприемачески идеи, представени с подчертана подготвеност и отдаденост.

Делегатите представиха многообразие, оформящо своеобразен инкубатор на идеи и теми освен с научна, и със засилена практическа стойност. Прави силно впечатление обединяващата линия сред всички младежи от страната - подчертаната социална ангажираност в предприемаческите планове, казват организаторите.

Същевременно представените идеи са атрактивни с разнообразния подход от финансови обосновки, преоценката на икономическите подходи от теорията и провокативните предложения за своевременна реализация. Менторите подчертаха в допълнение високите ораторски умения на делегатите, като оцениха и прецизния дизайн в представянето на всеки от докладите.

 

Гости на събитието бяха областният управител Маринчо Христов и зам.-кметът Стоян Марков, които изразиха подкрепа към младите хора. Стоян Марков подчерта, че предприемачеството през погледа на младите хора е основен приоритет в икономическата програма на Община Сливен, която не само ще създаде условия, но и ще осигури финансова подкрепа за представените добри идеи.

 

Конференцията продължава до 20 април, като в рамките на трите конферентни дни се представят 29 доклада на ученици от цялата страна, одобрени след подбор от над 150 кандидатури. Най-младият участник в конференцията е на 15 г., а най-възрастният е на 18 г.

Събитието, вдъхновено от възможността да се даде силен старт на младежи, е част от календара за отбелязване 15 години СОНИК СТАРТ и 75 години ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков“. Научната конференция има за цел да насърчи младежкото предприемачество като срещне ученици от различни икономически области в България.

 

Снимки

---