Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.04.2024 г.

22 април 2024 11:38, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 177
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 19.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.04.2024 Г.

 

Сливен: Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на 19 април. Акцията е разпоредена от началника на РУ-Сливен и е проведена на територията, обслужвана от управлението. Извършени са проверки на превозни средства, частни адреси и обходи в жилищни райони и в малките населени места на община Сливен. В хода на операцията са установени случаи на притежание и производство на наркотични вещества. Задържани са двама мъже на 22 и 40 години. Работата по случаите продължава. Образувани са две досъдебни производство.

 

30-годишен мъж от село Трапоклово, е хванат да управлява лек автомобил „Ауди А8“ след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена в село Блатец на 21 април в 00,10 часа от нощния патрулен екип на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 април, около 15,50 часа, е получен сигнал от ЦСМП-Сливен за приета 72-годишна жена, пострадала при потно произшествие. Полицейските служители установяват, че малко по-рано същия ден 74-годишен мъж, по непредпазливост при движение на заден ход, е ударил съпругата си. Инцидентът е станал на черен път във вилната зона на град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е започнато бързо производство за управление на лек автомобил с поставени регистрационни номера, издадени за друго превозно средство. Проверката е извършена на 21 април в 01,00 часа от нощния патрулен екип на РУ-Нова Загора. В кв. „Шести“ е спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“ с поставени две различни регистрационни табели, издадени за „Мерцедес“ и „Фиат Браво“. Водачът е неправоспособен на 20 години от град Нова Загора.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по сигнал за кражба на домашни животни /коне/. През нощта на 19 срещу 20 април неизвестен извършител е откраднал две кобили и едно малко мъжко конче, собственост на 33-годишен мъж от село Коньово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на участък „Градец“ към РУ-Котел са задържали 24-годишен мъж за домашно насилие. Сигналът е получен на 19 април от тел. 112. Задържаният е причинил телесна повреда на 25-годишна жена в условията на домашно насилие. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 19 април в участък „Градец“ към РУ-Котел се е явил 37-годишен мъж, който е заявил, че от дома му в кв.“Запад“ в село Градец е извършена кражба на телевизор, музикална уредба и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

В дните от 19 до 22 април на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 373 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 74 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 16 протокола за предупреждение.

 

Направени са 299 проби за употреба на алкохол и 11 за наркотици – една положителна проба за алкохол 0,59 промила и една за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия с материални щети без постарали и 1 пътен инцидент с пострадал.