Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев прие посланика на Кралство Испания в Община Сливен

24 април 2024 14:33, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 146
Испански посланик в Сливен

„Благодаря за топлото посрещане!“. С тези думи Негово Превъзходителство Мигел Алонсо Берио, посланик на Кралство Испания в България, се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев в сградата на Общината. Това е първата му визита извън София от назначаването му като посланик. Мигел Алонсо Берио сподели, че е бил в Града под Сините камъни преди 30 години и изрази впечатлението си от развитието му и положителната промяна в инфраструктурата. „Удоволствие е след 30 години да видя как двустранните отношения между България и Испания са станали по-интензивни“.

Двамата разговаряха за възможностите за сътрудничество в образованието, културата и икономиката. Стефан Радев запозна госта с проекта на Община Сливен за Индустриалния парк и възможностите за инвестиции в региона.

Поводът за посещението на испанския посланик в Сливен е откриване на почетния знак за принадлежност на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ към общността на двуезичните центрове съгласно споразумението между България и Испания. Церемонията по откриването му беше в присъствието на Мигел Алонсо Берио, заместник-кметът Пепа Чиликова и Анхел Сантамария Барнола, съветник в отдел „Образование“ към посолството на Кралство Испания в България.

Снимки

Испански посланик в СливенИспански посланик в СливенИспански посланик в Сливен