Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младата новозагорска поетеса Ива Бънова представи дебютната си стихосбирка в родния си град

26 април 2024 08:49, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 117
Младата новозагорска поетеса Ива Бънова представи дебютната си стихосбирка в родния си град

На 24 април 2024 г. младата Ива Бънова посрещна в Клуба на дейците на културата в Нова Загора свои приятели и гости с широка усмивка, в розово и сред красив кът от рози. Представянето на дебютната стихосбирка „Благословена“ на новозагорската поетеса е подкрепено от библиотеката към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. Преди вълнуващото начало на събитието, лъчезарната Ива получи нежен букет от името на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, предаден със сърдечните ѝ пожелания за ново успешно начало.

„Любов и благодарност в стихове, съчетани с модерна фотография“, така определя авторката своята творба в поканата към своите съграждани за представянето й.

Нежна, очарователна, предизвикателна и дръзка да заяви себе си чрез изкуствата, младата жена застана лице в лице с почитателите на поезията, за да сподели копнежите и мечтите си да бъде на сцена, да се изявява като артист с цялата пъстрота, нестандартност и дръзновеност, която носи в себе си.

Новозагорци откриха в очите ѝ щастието да изживява всеки миг като „артист до мозъка на костите си“. Потопиха се в емоционалния разказ за порива на душата ѝ към сцената, на която от малка мечтае да е и на която от малка се изявява.

„Аз съм Ива, на скромните 23 години и пиша, откакто се помня.“, представи се авторката, допълвайки, че „историите, които разказваме, думите, които използваме, говорят много повече за нас самите“.

Думите ѝ бяха за вдъхновението, за безусловната любов, която тя нарича „Любов като никоя друга“, за Малкия принц и неговата роза… С вълнение и просълзена от любов, Ива разкри името на своята Муза – дъщеричката ѝ Албена – горивото, което я зарежда в цялото ѝ творчество.

С благодарност за прекрасната вечер нейните гости обсипаха поетесата с цветя и отнесоха със себе си емоциите от неподправения ѝ артистизъм, с който изпълни всеки миг, запомниха искрените ѝ думи: „С тази стихосбирка аз заставам пред вас и ще разкрия себе си с моите мисли, чувства, преживявания и в утрешния ден, когато се разминем по улицата, или ме откриете в социалните мрежи, ще се усмихвате и ще си спомняте за моето бягство от редовете на стихосбирката.“

Община Нова Загора

Снимки

Младата новозагорска поетеса Ива Бънова представи дебютната си стихосбирка в родния си градМладата новозагорска поетеса Ива Бънова представи дебютната си стихосбирка в родния си град