Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благотворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община Сливен

26 април 2024 09:00, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 357
Благотворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община Сливен

Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ (ОДФ) организира и подкрепи финансово благотворително фолклорно събитие за четири читалища от Община Сливен. Това съобщи в интервю за БТА Дора Куршумова, модератор на събитието от ОДФ.

 

Събраните средства са за подпомагане дейността и условията за репетиции и изява на съставите от Народно читалище "Христо Ботев 1936" - с. Бяла, НЧ „ Дружба 1993“, гр. Сливен, НЧ "Слънце -1928" с. Гавраилово и НЧ „Пробуда-1938“ с. Панаретовци. Беленското читалище ще използва парите за носии на детския танцов състав, Сливенското - за цървули, читалището в с. Гавраилово - за обзавеждане на салон за репетиции, а в Панаретовци ще вложат средствата за нов ламинат и огледала на зала за репетиции.

 

"Част от средствата бяха набрани чрез благотворителен базар, продължение на инициативата на ОДФ „Вкусното пътешествие в Сливенско“, разказа Куршумова. Няколко вида сладки и солени баници, козунаци и курабии, сочна баклава и др. бяха продадени за минути. Томбола събра значителна сума за каузите на читалищата. Съставите изпълниха местни хора и показаха как се пази танцовото фолклорно богатство на селата от Сливенския регион и как се приобщават към тази дейност младите хора."

 

Общо събраната сума е 2 150 лв.

 

"Нашата организация, освен с организирането на събитието, подпомогна и финансово с разходите за кетъринг, както и с дарения на наши издания за кулинарното наследство на Сливенския край за базара, посочи Дора Куршумова и добави: Това събитие е нагледен пример, как местните общности могат сами да финансират свои малки проекти."

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Обществен дарителски фонд (ОДФ)

Снимки

Благотворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община СливенБлаготворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община СливенБлаготворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община СливенБлаготворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община СливенБлаготворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община СливенБлаготворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община Сливен