Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представиха проекта „Укрепване на капацитета на Община Сливен в областта на социалните услуги и личната помощ“

26 април 2024 15:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 139
проект по социални дейности

Екипът на проекта „Укрепване на капацитета на Община Сливен в областта на социалните услуги и личната помощ“ представи целите, дейностите и продължителността на неговото изпълнение.

Предвижда се чрез него да се осигури плавно безпроблемно въвеждане на реформите в областта на социалните услуги. За предоставянето на информация относно ползването на социални услуги е създаден Информационно-консултативен център. Той се помещава в сградата на Център за работа с деца на улицата /ЦРДУ/ на бул. „Стефан Стамболов“ №6, където са ремонтирани и обзаведени три помещения.

Предвидени са обучения както на специалистите, които са пряко ангажирани с дейността на фронт-офиса, така и на доставчици на социални услуги в Община Сливен. За новонаетите служители ще се провежда групова и индивидуална супервизия. В резултат на проведените обучения се очаква 51 души от община Сливен, ангажирани с политиките в социалната сфера, да са повишили своите компетентности и умения за осигуряване на качествени и ефективни услуги на населението.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс.