Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Центърът за специална образователна подкрепа в Сливен организира Великденски базар

29 април 2024 13:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 232
Bazar

Пъстри творения на великденска тематика, дело на децата от Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“ в Сливен, днес радват минувачите пред сградата на Общината. Ученици, заедно с преподаватели, социални експерти от Центъра и родители, подготвиха тематичните изделия за предстоящите празници.

Атрактивни магнити, домашни сувенири, разноцветни яйца и ароматни свещи, представляват само част от богатия асортимент.

По време на срещата си с кмета Стефан Радев директорът на Центъра Янка Гунчева сподели, че изделията са изработени с много желание, мисъл, труд и старание. Със събраните средства от базара, екипът на Центъра планира да закупи помощни материали за работа с учениците и за образователни инициативи на открито. От името на колегите си Гунчева подари на кмета великденски сувенир, също дело на ученици от държавното социално заведение.

Сливенският градоначалник благодари сърдечно за вниманието и пожела на всички светли Великденски празници.

Помощното училище е основано през 1964 година. По препоръка на Министерство на образованието и науката, през учебната 1969/1970 г., на педагогически съвет се приема предложението за утвърждаване на патрон на училището – д-р Власаки Шуманов – човекът с изключителни заслуги за създаването на помощните училища у нас. През 1984 г. училището е определено за първенец сред сродните училища в страната и е наградено с орден.

През 2017 г., със заповед на Министъра на образованието, се преобразува в Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“.

Днес Центърът обединява в дейността си ученици, родители, учители, терапевти и служители, посветени на пълноценното сътрудничество. Дейността на екипа от педагози, психолози, логопеди, арт-терапевти и други експерти от социалната сфера, поставят детето в центъра на всяка мисъл, дело и слово.

 

Снимки

BazarBazarBazarBazarBazarBazarBazarBazarBazarBazar