Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обучение на тема: „Ефективни подходи за преодоляване на стреса и агресията в училище” и представяне на дейности по проект Еразъм +

29 април 2024 18:24, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди около 1 месец, брой четения: 275
Обучение

Екипът на ОУ „Елисавета Багряна” гр. Сливен осъществи обучение на тема : „Ефективни подходи за преодоляване на стреса и агресията в училище”. Съчетавайки знанията и уменията, получени от проведените курсове по програма Еразъм +, бяха осъществени дейности за преодоляване на натрупания стрес и напрежение. Учители, административен и помощен персонал заедно усвоиха нови умения за прилагане на неформални методи, свързани с възпитанието на учениците в дух на толерантност и уважение към чуждото мнение. Реализирани бяха различни, интересни, енергизиращи и релаксиращи упражнения.

До момента, според дог. № 2023-1-BG01-KA122-SCH-000150343, имахме възможност от 30.10.2023 г. до 05.11.2023 г. и от 04.12.2023 г. до 10.12.2023 г да осъществим две мобилности на група педагогически специалисти в обучителни курсове на теми: „Приобщаващо образование в класната стая на началното училище”, гр. Солун, Гърция и „Ученикът на 21. век – непредубеден, толерантен и активен гражданин на бъдеща Европа”, гр. Мадрид, Испания.

Тематичната насоченост на обучителните курсове бе пряко насочена към придобиване на знания, умения и компетенции, свързани с прилагане на практически насочени и иновативни обучителни методи, при работа с ученици и родители. Една от основните цели на обучителните курсове бе да подпомогнат реализирането на проект: „ Децата на Европа: Всички сме различни, всички сме еднакви”/ „Children of Europe: All different, all the same”, който се осъществява в ОУ „ Елисавета Багряна” гр. Сливен в периода от 2023 г.- до 2024 г. по програма Еразъм +, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Училищно образование”.

Участието в обучението ще подпомогне учители и ученици да вървят заедно към преодоляване границите на различията така, че да станат по- отворени към света, по-толерантни и по-активни граждани на Европа и да преодоляват по-лесно стреса и напрежението.

Снимки

ОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучение