Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

18 художници показаха свои произведения на обща Великденска изложба в галерия "Май"

30 април 2024 08:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 месеца, брой четения: 200
великденска изложба

18 художници от Сливен се включиха в обща Великденска изложба в галерия "Май", организирана от Дружеството на художниците и Съюза на българските художници - Представителство Сливен. Събитието е част от програмата на Община Сливен по повод Великденските празници.

Председателят на Дружеството на художниците-Сливен Румен Спасов заяви в приветствието си, че изложбата се открива в навечерито на Възкресение Христово, което е символ на светлината и надеждата. "Художниците са творци на светлината. Те рисуват светлина", посочи той. По този повод и плакатът на изложбата символизира светлина /четки за рисуване, които светят като свещи/.

Експозицията е събрала различни стилове и техники на творците. В нея могат да се видят произведения на дърворезбаря Иван Костов, на доайена Иван Кънев, на Цветан Цветков, Атанас Белов и други. Изложбата ще остане в галерията до 5 май.

Снимки

великденска изложбавеликденска изложбавеликденска изложбавеликденска изложбавеликденска изложбавеликденска изложбавеликденска изложбавеликденска изложба