Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се безплатно обучение Информационна дейност по Мярка 214 „Агроекологични плащания- обща агроекология”

21 април 2011 11:06,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1267
снимка

На 19 и 20 април 2011 г. в заседателната зала на областна администрация се проведе безплатно обучение Информационна дейност по Мярка 214 „Агроекологични плащания- обща агроекология”.

Обучението е организирано от Центъра за професионално обучение към Националната служба съвети в земеделието / НССЗ/, а лектори са експертите на офис Сливен.

С Агроекологичните плащания се уреждат условията и редът за подпомагане на земеделските стопани, които извършват земеделска дейност насочена към подобряване на опазването на околната среда по мярка 214 „Агроекологично плащане” от Програма за развитие на селските райони /ПРСР/. Кандидатстването по тази програма е на доброволен принцип и дава възможност на земеделските стопани за допълнително финансиране.

Едно от изискванията към кандидатите за подпомагане е преминаването на агроекологично обучение или информационни дейности по Агроекология през първите две години за периода на изпълнение на Агроекологичните дейности и предоставянето в Държавен фонд земеделие – Разплащателна агенция на копие от диплома, удостоверяваща преминат изпит по агроекология или удостоверение за преминал курс, обучение или информационна дейност, издадени от обучаваща институция. Това беше и целта на провежданата информационна дейност.

В информационната дейност през двата дни участваха одобрени за подпомагане стопани по мярка 214 „Агроекологично плащане” от ПРСР, кандидатствали през 2008 г. и 2009 г., на които НССЗ /офис Сливен/ е предоставила пълен комплект съветнически услуги по мярка 143 „Представяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния”.

Крайният срок за предоставяне на удостоверение за преминали информационна дейност е до 15 май 2011 г. заедно с подаването на заявленията за подпомагане за текущата година.

Националната служба съвети в земеделието организира това безплатно обучение. Това е морален ангажимент, защото всички стриктно са изпълнявали ангажиментите си и продължават да изпълняват към програмата през годините.

Обучението включва 18 часа. Провежда се от представители на Центъра за професионално обучение към НССЗ. Акцент на обучението бяха условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, правилата за добра земеделска практика, управлението на земи с висока природна стойност, опазване на почвите и водите, биологичното земеделие и традиционното животновъдство.

Специални благодарности към областния управител г-н Марин Кавръков изказаха организаторите на обучението и самите земеделски производители.

Областният управител предостави безплатно заседателната зала за провеждане на това обучение.

 

 

Снимки

снимка