Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Програма за Майските дни на културата „Сливенски огньове“ 2024 г.

07 май 2024 14:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 303
Сливенски огньове 2024

С концерт-спектакъл „Обичаите на България“ в Драматичен театър „Стефан Киров“ на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и официална церемония по запалване на огъня на площад „Хаджи Димитър“ ще бъде дадено началото на тазгодишните майски дни на културата „Сливенски Огньове“. Програмата и тази година обещава разнообразна и цветна палитра за всички възрасти, вкусове и интереси.

На 8 май ще бъде даден старт на XXVI Национален фестивал на детската книга, който ще продължи до 10 май.

На 10 май ще отбележим 184 години от рождението на Хаджи Димитър. В 10 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В 17 часа официално ще бъде открита реставрираната Къща-музей на сливенския воевода.

На 14 май в зала „Сливен“ ще бъдат връчени наградите на лауреатите на X Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“ – с участието на театрална трупа „Опит за летене“ и рок-група „Монолог“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“.

В навечерието на 24 май Община Сливен ще връчи традиционната награда „Аргира Жечкова“, която се присъжда на жена - учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

С множество прояви Община Сливен ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

Ден по-късно започва XXV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Дефилето на участниците ще започне от Градската градина в 17.15 часа, ще премине по булевард „Цар Освободител“ и ще стигне до площад „Хаджи Димитър“. Там ще се проведе официалната церемония по откриването на фестивала и концерта на всички участници. Фестивалът ще приключи с гала концерт на 27 май в Драматичен театър „Стефан Киров“.

„София филм фест в Сливен‘2024“ ще се проведе от 28 до 30 май.

С подробната програма можете да се запознаете на следния линк:

https://mun.sliven.bg/uploads/B9945F12C20D7B2B22E04981A25CA722