Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата „Мама и Аз“

08 май 2024 08:40, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 266

Министър-председателят Димитър Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал до прокуратурата по казуса с болницата „Мама и Аз“ за предприемане на действия по компетентност. До двете институции премиерът изпраща наличните в Администрацията на Министерския съвет документи по казуса. Приложен е и доклад от министъра на здравеопазването, изготвен по искане на министър-председателя, относно процедурата за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Във връзка със силния обществен отзвук, породен от притеснения относно даденото одобрение за създаването на лечебното заведение, премиерът Главчев настоява ДАНС да извърши проверка относно действията на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ по всички етапи и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до настоящия момент.

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата, както и на извършените в тази връзка действия от МЗ, НЗОК, ИА „Медицински надзор“ от момента на иницииране на процедурата.