» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.05.2024 г.

08 May 2024 10:49, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 months ago, number of readings: 359
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 07.05.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 08.05.2024 Г.

 

Сливен: Полицейски екип от сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен, извършващ ежедневен обход и наблюдение в района на учебните заведения с цел противодействие на наркоразпространението, е извършил проверка на две непълнолетни лица. Те доброволно са предали суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Работата по случая продължава от служители на РУ-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица работят по заявена кражба на лек автомобил. На 7 май 30-годишен чужд гражданин е подал заявление за кражба на личния му лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Пред органите на реда той е обяснил, че автомобилът е аварирал на 15 април и е оставен в района на км. 369 на главен път І-6. По случая се извършват издирвателни и процесуално- следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 

В дните от 1 до 7 май на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 948 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 49 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

 

Няма положителни резултати от направените 122 проби за употреба на алкохол.