Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 760 деца и младежи са участвали в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно” в Сливен

08 май 2024 13:53, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 330
Над 760 деца и младежи са участвали в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно” в Сливен

Над 760 деца и младежи са участвали в Националния литературен конкурс „Щастието е възможно” на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен. Това съобщи директорът на културния институт Росица Петрова.

 

Надпреварата е ежегодна и се провежда в рамките на XXVI-я Национален фестивал на детската книга, който ще се състои от 8 до 10 май в Сливен. Фестивалът ще бъде открит с концерт утре, 8 май, в празнично украсеното фоайе на Драматичен театър “Стефан Киров” – Сливен. Официалната церемония по награждаването на отличените участници в конкурса ще бъде в последния фестивален ден, а наградените творби са отпечатани в сборник.

 

"Имаме участници от България, както и от българските общности в чужбина, разказа директорът на библиотеката. За всяко дете участник ще има награди - книги от български автори, осигурени от издателства, които също участват във Фестивала." По думите на Росица Петрова през тази година най-активни са били българските общности в Европа - Париж, Лондон, Мюнхен, Прага, Будапеща. Тя посочи, че работят добре и с българските диаспори в Чикаго и дори Австралия.

 

В журито, оценявало творбите, са били и писателите Здравка Евтимова и Марин Трошанов, което според Петрова, е гаранция за пълна липса на компромис по отношение на оценката.

 

Българската телеграфна агенция и тази година е медиен партньор на събитието.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА