Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ден на ученическото самоуправление се проведе на 9 май – Деня на Европа

09 май 2024 20:02, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди около 1 месец, брой четения: 605
Ден на ученическото самоуправление

В деня на ученическото самоуправление ученици от ОУ “Панайот Хитов“ влязоха в роли на преподаватели и на управленци. В рамките на инициативата те организираха учебния процес в класните стаи, вземаха решения, свързани с дейностите в училище. Заемайки мястото на учителите по различни учебни предмети, учениците разбраха колко е голямо предизвикателството да си преподавател. На този ден по традиция ръководството на училището получава подкрепа в изпълнението на ежедневните задачи от своите амбициозни ученици.

Йордан Певецов ученик от 5-ти клас, възприел математиката с голяма любов и преданост, се превърна в учител по математика за един ден. Той не само представи урока, а го оформи по толкова забавен и интерактивен начин, че заниманието се превърна н истинско приключение за неговите съученици. С помощта на различни приложения и игри, ученикът демонстрира как се намира обиколка и лице на успоредник. Неговият подход към математиката не само впечатли, но и вдъхнови останалите ученици да се заинтересуват повече от предмета.

В същото време Таня Христова, ученичка от 5 клас влезе в ролята на администратор, в тази роля тя разкри част от своята мечта –да помага и подпомага училищната общност с любов и грижа. Тя не само се справи със задачите, но предложи иновативни идеи за подобрение на училищния живот.

Този ден на ученическо самоуправление на само показа амбицията и креативността на нашите ученици, но и ги вдъхнови да мечтаят.

Снимки

Ден на ученическото самоуправление Ден на ученическото самоуправление