Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен отбеляза Световния ден на медицинските сестри - 12 май

13 май 2024 08:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 261
Медицински сестри награди

И тази година Община Сливен отбеляза Световния ден на медицинските сестри 12 май. На специална церемония в зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави всички, които упражняват тази хуманна професия и от името на кмета Стефан Радев им пожела здраве и много успех както в личен, така и в професионален план.

 

„Този ден не е случаен. 12 май е и рожденият ден на Флорънс Найтингейл - жената, която превръща сестринството в наука и изкуство. Позната още като дамата с лампата, която през нощта наглежда своите пациенти. Всъщност обаче за отчаяните войници тя е била ангелът, който е носел светлината в мрака. Благодаря на всички вас, които избрахте тази трудна и отговорна професия на ангели, които носят светлината и надеждата на хората, особено в моменти на изпитания и трудности“, заяви Пепа Чиликова. Тя отбеляза, че през последните години се задълбочава кризата с недостиг на специалисти по здравни грижи, но Община Сливен винаги е работила и ще продължи да роботи в посока подобряване на условията на сестринския труд.

 

„Сигурна съм, че и в следващите години нашите съвместни усилия в тази посока ще продължат. От името на кмета Стефан Радев и от мое име ви пожелавам да сте здрави, всеотдайни, непримирими, защото сме ви поверили най-голямото богатство, което имаме - грижите за децата на нашия град“, каза още зам.-кметът и благодари на филиала на Медицински университет-Варна за доброто партньорство.

 

Пепа Чиликова връчи значка на Община Сливен на Валя Стайкова – медицинска сестра в Детска ясла № 6 за особени заслуги при изпълнение на гражданския й и служебен дълг. Грамота за проявен професионализъм и изпълнен граждански дълг получиха Стоилка Колева – медицинска сестра в ОУ „Юрий Гагарин“, Пенка Славова – медицинска сестра в Детска ясла № 9. Димитър Недев – фелдшер в ОУ „Д-р Иван Селимински“, Димитър Минчев – фелдшер в СУ „Константин Константинов“ и Светла Никифорова – бивш директор на Детска ясла № 15. Детска ясла № 3 беше удостоена с Почетен знак на Сливен – плакет за принос в развитието на здравеопазването, обществения живот и грижите за деца в Сливен.

 

„Благодаря на господин Радев и Община Сливен за тази награда. Благодаря на целия екип на яслата, който стои зад гърба ми и който със своите всеотдайност и професионализъм прави така, че детското заведение да крачи напред и да се развива. Благодаря ви, колеги, благодаря Община Сливен“, заяви от своя страна директорът на ясла № 3 Антоанета Тодорова.

 

За празничното настроение на гостите се погрижиха Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб-Сливен с ръководител Елена Пеева. Участие взе балет „Грация“ при ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен с ръководители Юлия Кирова и Албена Колева. Танцьорите и певците от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ с ръководители Виолина И тази година Община Сливен отбеляза Световния ден на медицинските сестри 12 май. На специална церемония в зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави всички, които упражняват тази хуманна професия и от името на кмета Стефан Радев им пожела здраве и много успех както в личен, така и в професионален план.

Снимки

Медицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри наградиМедицински сестри награди