» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се Регионален турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г. в Нова Загора

14 May 2024 09:12, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 442
Проведе се Регионален турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г. в Нова Загора

През празничния месец май се състоя и Регионален турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г., на който домакин бе красива Нова Загора. Атанас Рогачев от ТК "ДИМ Тийм", Пловдив и Рая Маркова от ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора спечелиха първите места в проведения турнир. Надпреварата от календара на българската федерация по тенис се проведе на кортовете на ТК "Нова Загора".

Във финала при юношите Атанас Рогачев състезател от ТК "ДИМ Тийм", Пловдив победи с 4:2 и 4:0 съперника си Андрей Грозданов от ТК "Пазарджик", гр.Пазарджик. В мач за третото място Борис Радков от ТК "Локомотив 1924", Пловдив се наложи с 4:1 над Самуил Пиронков от ТК "Пиронкови", гр.Пловдив.

Във финала при девойките Рая Маркова състезателка от ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора победи Мария-Магдалена Янакиева от ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора с 4:1 и 4:0. В спор за третото място Мария Мотреникова от ТК "Макс Про 2020", гр.Пловдив се наложи над Дея Рускова от ТК "Свиленград", гр.Свиленград с 4:2. След дълга и оспорвана игра, младите тенисисти получиха заслужено извоюваните купи и медали и си пожелаха бъдещи успехи и безброй победи.

Община Нова Загора

Photos

Проведе се Регионален турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г. в Нова Загора