» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”

16 May 2024 11:03, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 301
Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”

Четири младежки противопожарни отряда взеха участие в областния кръг на състезанието „Млад огнеборец”, което се проведе на 14 май в град Нова Загора. Организатори на събитието са Регионална дирекция „ПБЗН”-Сливен, районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора, със съдействието на Община Нова Загора. На стадион „Загорец“ отборите на СУ „Иван Вазов“- гр. Нова Загора, СУ „Христо Ботев“ -гр. Нова Загора, СУ „Пейо Крачолов Яворов“ - гр. Сливен и ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен премериха сили и показаха умения в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. Състезателната надпревара беше открита от ръководството на РДПБЗН -Сливен в лицето на комисар Денчо Чомаков и главен инспектор Димитър Сяров. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева поздрави всички участници и им пожела успех в предстоящото състезание.

 

Първото място спечели отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен, който с победата си се класира за участие в републиканското първенство. На второ място се класира отборът на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, гр. Сливен, а на трето възпитаниците на СУ „Иван Вазов“, гр. Нова Загора. Почетното четвърто място зае тимът на СУ „Христо Ботев“, гр. Нова Загора. Участниците получиха купи, медали, грамоти и предметни награди.

 

Статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите е утвърден през 1999 година по инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката. В отрядите младите огнеборци (на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции.

Photos

Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”