» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 21.05.2024 г., вторник

21 May 2024 15:47, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 699
Сливен

Изненада за малчуганите от Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“ в навечерието на 24 май подготви ръководството на детското заведение – в двора на градината вече са монтирани две пейки във формата на разтворени книги, а от страниците им се подават любими приказни герои.

От 22 май се удължава маршрутът на автобусна линия №11 в Сливен по ул. „Асеновска” и ул. „Булаир“.

Татяна Шиварова ще изнесе концерт тази вечер в зала „Сливен“ – в спектакъла специален гост ще бъде тенорът Хаик Варданян от Армения, а на рояла ще седне Марцио Фуллин.

Възможно е ново касиране на избора за Сливенски митрополит – петима епархийски избиратели са подписали протокола за избор на Сливенски митрополит с особено мнение.

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Сливен през първото тримесечие на 2024 г. е 23 и спрямо съответното тримесечие на 2023 г. намалява с 25.8%.

Чрез видеонаблюдение полицията в Сливен ще следи за случаи на грубо нарушаване на правилата за движение и рисково поведение на пътници и водачи по време на абитуриентските балове.

С празнично ученическо шествие в Сливен ще започне Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.