Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В навечерието на празничните дни кметът Стефан Радев с призив към гражданите да шофират внимателно и със съобразена скорост

23 май 2024 13:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 месеца, брой четения: 244
Kmet_priziv

„Всички действия, които предприемаме по отношение на транспортната инфраструктура на Сливен, са насочени в две посоки – в безопасността и повишаване на пропусквателната способност на улиците“. Така кметът Стефан Радев коментира пред журналисти темата за безопасността на движение по пътищата.

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и на абитуриентските балове, градоначалникът апелира жителите на общината да се придържат към законовите правила за движение, в това число велосипедистите, пешеходците и ползвателите на тротинетки.

„В момента се намираме в ситуация на почти удвоен брой на автомобилите през последните 7-8 години. Затова предприемаме и тези действия по изграждане на нови кръстовища, нови улици“, обърна внимание Радев. Той припомни, че по част от пътната инфраструктура на Сливен има осветени и повдигнати пешеходни пътеки, монтирани радарни табла за отчитане на скоростта, като част от мерките на Община Сливен за повишаване безопасността по пътищата и намаляване предпоставките за пътнотранспортни произшествия.