Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мащабен културен проект стартира днес на територията на Община Сливен

28 май 2024 09:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 431
Мащабен културен проект стартира днес на територията на Община Сливен

В края на 2023 година, Симфоничен Оркестър Сливен, за пръв път спечели финансиране по програма “Разпространение” на Национален фонд “Култура” - българската организация на бюджетна издръжка към министъра на културата, която подкрепя на национално ниво създаването, развитието и разпространението на българската култура и изкуство в страната и чужбина. Партньори в амбициозната инициатива са Държавен Куклен Театър Сливен и Община Сливен.

 

Концерт-спектаклите за деца в малките населени места в Община Сливен, са културен проект със социален и образователен характер. Основната задача на проекта е реализирането на качествени, интересни и забавни събития за деца в следните малки населени места в община Сливен: с. Бяла, с. Гавраилово, с, Крушаре, с. Мечкарево и гр. Кермен.

Симфоничната приказка "ПЕТЯ И ВЪЛКЪТ" от Сергей Прокофиев ще бъде представена под формата на концерт- спектакъл с кукли. По този начин, с провеждането на едно такова представление, ще бъде повишено знанието и запален интереса у децата не само за класическата музика, но и за театралното изкуство.

В инициативата участват, Симфоничен Оркестър Сливен, със състав от 30 елемента, и петима великолепни актьори от Държавен Куклен Театър Сливен - Вангел Апостолов, Василена Чернаева, Виктория Иванова, Димо Савов и Яница Халачева.

Ръководител на проекта е Кремена Оксенкруг - директор на Симфоничен Оркестър Сливен. Режисьор - Елза Лалева, а отговорната роля на диригента се пада на младия сливенски талант Симон Павлов.

Представленията са с безплатен вход за децата и ще гостуват със следния график:

 

ВТОРНИК 28 МАЙ 2024 / 16:00ч.

Народно читалище “Просвета 1925”

село Мечкарево

 

СРЯДА 29 МАЙ 2024 / 10:00ч.

Читалище “Пробуда 1906”

град Кермен

 

СРЯДА 29 МАЙ 2024 / 14:00ч.

Народно читалище “Слънце 1928”

село Гавраилово

 

ЧЕТВЪРТЪК 30 МАЙ 2024 / 10:00ч.

Народно читалище “Искра 1929”

село Крушаре

 

ЧЕТВЪРТЪК 30 МАЙ 2024 / 16:00ч.

Народно Читалище “Христо Ботев 1936”

село Бяла