Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поредно облагородяване на терени по квартали планира Община Сливен

28 май 2024 11:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 272
Oblagorodqvane

Община Сливен планира поредно мащабно облагородяване на квартали в града. Това анонсира пред журналисти кметът Стефан Радев. По-конкретно той открои кварталите „Дружба“, „Българка“ „Сини камъни“, по-малки зони в централна градска част.

„В най-напреднала фаза е проектът за облагородяване на кв. „Дружба“. На практика той е готов. В момента се проектират „Клуцохор“, „Българка“, „Сини камъни“ и няколко по-малки зони в централната градска част. Райони, за които гражданите споделят от години – зад бившия спортен магазин, в района на кръстовището на ул. „Братя Миладинови“ и бул. „Хаджи Димитър““, отчете Радев. Той бе категоричен, че Общината ще продължи да изпълнява амбициозната си идея – премахване на незаконни гаражи, създаване на паркоместа, алеи, открити пространства за отдих, ново улично осветление и настилки.

„Така тези квартали, в които не е имало никакво облагородяване, откакто съществуват, придобиват друга визия и комфорт за хората, които живеят там“, добави в заключение сливенският градоначалник.