» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започна „София филм фест в Сливен“

29 May 2024 08:57, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 month ago, number of readings: 234
София филм фест в Сливен

С пълна зала и аплодисменти започна „София филм фест в Сливен“. Зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави гостите и пожела на всички присъстващи да се забавляват с поредицата от прожекции по време на кино форума.

„Щастлива съм, че и тази година в Сливен посрещаме „София филм фест“. Вярвам, че за много от вас това е едно от най-чаканите събития от програмата „Сливенски огньове“. Още повече, че откриваме тридневния филмов маратон с прекрасен български филм, в който участват невероятни артисти. Вярвам, че през следващите дни ще се насладим на хубаво кино и ще прекараме чудесни мигове в компанията на близките и приятелите си“, каза Чиликова.

Фестивалът започна с българската лента „Защото обичам лошото време“ на режисьора Яна Лекарска, която представи филма пред сливенската публика.

"Благодаря на Община Сливен за партньорството, за това, че правят възможно случването на това прекрасно събитие", заяви пред публиката Яна Лекарска и поздрави гостите от името на целия екип на филма, в който участват Неда Спасова, Владимир Михайлов, Боряна Пунчева, Веселин Ранков, Иван Бърнев и родената в Сливен Елени Декидис.

Следващата лента, която беше представена пред сливенската публика, беше „Паднали листа“ на режисьора Аки Каурисмаки.

„София филм фест в Сливен“ продължава до 30 май, като входът е свободен за всички прожекции. Част е от проекта на Арт Фест „София филм фест на път 2024“, реализиран съвместно с Община Сливен, в партньорство с Национален фонд „Култура“.

Photos

София филм фест в СливенСофия филм фест в Сливен