Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.05.2024 г.

30 май 2024 10:52, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 317
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.05.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 30.05.2024 Г.

 

Твърдица: 50-годишен водач на лек автомобил „Нисан“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена в село Жълт бряг на 29 май в 21,00 часа от нощния патрулен екип на РУ-Твърдица Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат 2,47 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: В РУ-Сливен е започвано бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. Проверката е извършена на 29 май на пътя с. Глуфишево-с. Панаретовци. Мъж на 21 години от село Глуфишево е управлявал мотоциклет без регистрационни номера.

 

Котел: На 29 май е получен сигнал за опит за кражба от офиса на пощата в село Мокрен. На място не е установена липса на предмети, вещи и пари. По случая е образувано досъдебно производство.

 

___________________________________________________

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 78 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 42 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Направени са 88 проби за употреба на алкохол и 3 за употреба на наркотици.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 29 май, около 12,18 часа, на път III-662 / гр.Твърдица-с. Сборище/ е възникнал пожар в товарен автомобил ''Мерцедес Спринтер'', управляван от мъж на 38 години. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица.

Спасени са товарен отсек; 1 газова бутилка; пакетирани хранителни стоки. Унищожени са кабина и двигателен отсек; регистрационен номер; лични документи и част от пакетирани хранителни стоки. Причината за пожара е късо съединение в ел. инсталация на автомобила.