Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Област Сливен ще кандидатства за ремонт на 5 военни паметника

30 май 2024 12:22, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 242
Комисия паметници

Област Сливен ще кандидатства за финансиране на ремонтно-възстановителни дейности на 5 военни паметника със средства от държавния бюджет. Това бе решено на днешното заседание на Областна комисия „Военни паметници“. То се проведе в сградата на Областна администрация Сливен. Заседанието бе ръководено от областния управител Чавдар Божурски, който е председател на комисията.

Община Сливен кандидатства за ремонт на 4 паметни плочи на обща стойност близо 6 000 лева в селата Глуфишево, Горно Александрово, Мечкарево и Самуилово. Община Нова Загора предлага за финансиране ремонт на Алеята на фронтоваците в село Омарчево, който възлиза на 16 310 лева.

Кристина Алексова – старши експерт в отдел „Социални инвестиции и военно-историческо наследство“ в Министерството на отбраната, и член на комисията, посочи че годишният бюджет за цялата страна е 420 000 лева. Тя изрази надежда, че предложенията ще получат финансиране. Те бяха гласувани и ще бъдат представени за одобрение пред междуведомствената комисия с участието на експерти от Министерство на отбраната и Министерство на финансите, която определя реда за предоставяне на средствата.

Снимки

Комисия паметници2Комисия паметници3