Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Седмичен бюлетин на Европейския парламент

31 май 2024 10:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 289
Европейският парламент

До началото на изборите за Европейски парламент остава една седмица. Първа гласува Нидерландия на 6 юни, последвана от Ирландия на 7 юни, Чехия - на 7 и 8 юни, Латвия, Малта и Словакия - на 8 юни, Италия - на 8 и 9 юни, а всички останали държави членки гласуват на 9 юни.

В последните дни преди европейските избори се умножават инициативите на различни организации, фирми и отделни граждани, насочени към информиране за важността от гласуването. Ето някои примери:

• Български хор „Мистерията на българските гласове” съвместно с Института за развитие на публичната среда и фондация „Конво” заснеха поредица от видеоклипове, в които една трета от певците пеят, за да подчертаят ниската активност в някои райони на България. След това целият хор се присъединява към тях, за да покаже разликата, която прави участието. Вижте видеата за София, Сливен и Плевен.

 

 

 

 

• Ентусиазирани младежи от 1. СУ „Пенчо П. Славейков“ и техните ръководители г-жа Маркова и г-жа Винклер, които са част и от Програмата за училища - посланици на ЕП, скоро поставиха началото на кампанията „Ако можех да говоря“. С нея те предизвикват собствениците на домашни любимци да се замислят за силата на своя глас и неговото значение и да станат част от забавната инициатива, в която да провокират повече хора да гласуват на предстоящите избори за Европейския парламент. Кампанията вече се развива активно на страница във Facebook, а скоро ще бъде създаден и сайт.

• Частният сектор също изигра важна роля за разширяването на обхвна нашата кампания. Големи компании като Apple, Spotify, Lime и Кока-Кпредприеха на доброволни начала различни инициативи за насърчаванегласуването. Вижте посланието на Кока-Кола Европа в LinkedIn.

В изборния ден и изборната нощ на 9 юни Европейският парламент в Брюксел ще се превърне в огромен пресцентър, от който медии от цяла Европа ще отразяват резултатите от европейските избори. Информация как може да проследите изборната вечер в ЕП от разстояние ще намерите тук.

БТА изпраща кореспонденти в столиците на всички държави-членки за евровота. Не пропускайте да проверите специалния раздел на БТА за европейските избори, в който ще намерите дописки и отразяване от всчики държави-членки.