» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" бе открит двуезичен учебен център по испански език

31 May 2024 10:40, Nikolaj Dimitrov
Emission of: GPZE "Zahari Stoyanov" 1 month ago, number of readings: 333
Негово Превъзходителство г-н Мигел Алонсо Берио, г-н Анхел Сантамария Барнола, д-р Кристиана Добрева-Станкова и г-жа Кисьова

На 24 април т.г. в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ Сливен беше открит почетен знак за принадлежност на училището към общността на двуезичните учебни центрове съгласно споразумение между България и Кралство Испания.

Високата чест ни оказаха Негово Превъзходителство г-н Мигел Алонсо Берио, посланик на Кралство Испания, придружаван от съветника по Образованието, г-н Анхел Сантамария Барнола.

На церемонията присъстваха също г-жа Пепа Чиликова, заместник-кмет на община Сливен, както и д-р Кристиана Добрева-Станкова, началник на РУО Сливен.

По време на посещението посланикът се срещна с ученици от 8. клас в тяхната класна стая, където разговаряха на испански език. Учениците получиха ценни подаръци, които ще улеснят работата им в часовете по испански език.

Присъединяването на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ към общността на двуезичните училища с изучаване на испански език е признание за усилията и постигнатите резултати в преподаването и усвояването на испански език, както и в популяризирането на испаноезичната култура в нашия град.

От друга страна, това е предизвикателство към всички нас и висока лична отговорност да продължаваме да работим, да мотивираме и подкрепяме сегашните и бъдещите ученици в усилията им да открият и да ползват по най-добрия начин езика на Сервантес като част от огромната испаноговоряща общност.

Photos

Посещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланикПосещение на испанския посланик