Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Най-честите причини за теглене на бързи кредити

31 май 2024 11:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 месец, брой четения: 123
Най-честите причини за теглене на бързи кредити

Бързите кредити, известни още като краткосрочни кредити, са вид финансови услуги, предлагани от специализирани финансови институции или небанкови кредитори. Те позволяват на клиентите бързо и лесно да получат достъп до по-малки или по-големи суми пари. Тези кредити са с няколко ключови характеристики:

• Обикновено се одобряват за срок от няколко часа до един работен ден.

• За разлика от традиционните банкови кредити, бързите кредити често изискват по-малко документация и са с по-ниски критерии за кредитоспособност, което позволява дори на хора с лошо кредитно досие да получат заем.

• Сроковете за връщане на бързите кредити са сравнително кратки, обикновено от няколко седмици до няколко месеца.

• Поради по-високия риск, който поемат кредиторите, бързите кредити обикновено са с по-високи лихвени проценти в сравнение с традиционните банкови заеми.

• Много от компаниите, предлагащи бързи кредити, работят онлайн, което улеснява кандидатстването по кредита директно през интернет.

Най-честите причини за теглене на бърз кредит

Заболявания

Изправени пред внезапни заболявания или необходимост от незабавно лечение, някои хора търсят бързи кредити за покриване на разходи за лекарства, операции или друг вид спешно медицинско обслужване.

Ремонт

Непредвидени инциденти като теч във водопровода, повреда на отоплителната система или авария на автомобила често изискват незабавни решения. Тогава понякога са необходими спешни финансови средства за кратък период от време.

Текущи нужди

В моменти на временни финансови затруднения, някои хора се нуждаят от бърз кредит, за да покрият текущи сметки или други плащания и така да избегнат натрупване на допълнителни лихви или такси.

Важни събития

Понякога хората търсят бързи заеми и за събития като сватби, кръщенета или юбилеи, които изискват повече средства, отколкото са налични.

Рефинансиране и обединение на задълженията

Хората, които имат множество задължения, с различни падежни дати и висока обща лихва и вноска, понякога избират бързи кредити за рефинансиране, за да консолидират своите заеми при по-изгодна лихва или по-добри условия за погасяване.

Обикновено кандидатите за кредит трябва да са на възраст между 18 и 65 години и да имат доказуем редовен доход, което може да бъде заплата, пенсия или друга форма на постоянни приходи. Важно е също така да предоставите валидна лична карта или паспорт за идентификация. Понякога е нужно изпълнението само на условието за валидна лична карта – без доказване на доходи.

Почти всички кредитори изискват активна банкова сметка, тъй като това улеснява прехвърлянето на кредитните средства и събирането на плащанията.

Въпреки че проверката на кредитната история не винаги е задължителна, някои финансови институции могат да я изискват. Тя, обаче, не е толкова водещ фактор – дори при по-лоша кредитна история, клиентите имат възможност за одобрение.