Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски връчи грамоти на приемни майки

31 май 2024 11:18, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 222
Майчино1

Церемония по връчване на Приз „Майчино сърце“ се състоя днес в Областна администрация Сливен. Наградата е учредена от Демократичен съюз на жените, фондация „Рози“ и сдружение „За духовни и социални дейности“ с идеята да се подкрепят усилията на семействата, приели да отглеждат и възпитават в домовете си деца, лишени от родителски грижи.

Инициативата се провежда всяка година под патронажа на областния управител. Тържеството по традиция е на 1 юни или непосредствено преди Международния ден на детето.

Областният управител Чавдар Божурски откри събитието и връчи грамоти на приемните майки.

„Да си приемен родител не е лека задача. То е кауза и отговорност, от която зависи човешки живот. Изказвам своята лична признателност към Вас за благородната мисия, която изпълнявате. Вие давате шанс на повече деца да растат в семейна среда, да бъдат отглеждани и възпитани с грижи и обич. Помагате им да запазят вярата в доброто, да градят бъдещето си, да постигат мечтите си“ - каза в приветствието си областният управител.

Той използва повода да поздрави децата по случай утрешния празник. „Бъдете здрави, весели и любознателни! Изживейте вълшебно детство, мечтайте, сбъдвайте мечтите си и носете винаги доброто в сърцата си!“ - пожела Чавдар Божурски.

От името на организаторите Соня Келеведжиева, председател на Сдружение „Демократичен съюз на жените“, отправи думи на признателност към майките и благодари на областния управител за подкрепата. Весела Стефанова, дългогодишен приемен родител и носител на приза „Майчино сърце“, изрази благодарност към инициаторите на наградата и домакина на празника.

Сред гостите бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова, ръководители на социални звена, които работят с деца, представители на организациите – учредители на приза, и много приемни майки с децата. Почетена бе паметта на починалата наскоро Таня Ташкова - началник на областния екип по приемна грижа.

Наградата „Майчино сърце“ е учредена през 2009 година. Нейната цел е да се популяризира приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда. През последните няколко години, вместо отличие на една майка, грамоти се връчват на всички. Днес присъстващите получиха и по една торта от инициаторите на приза.

Приемните майки в област Сливен са общо 41.

Снимки

Майчино2Майчино3