» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областта

31 May 2024 16:10, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 451
В Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областта

Церемония по връчване на приз „Майчино сърце“ се състоя днес в Областна администрация - Сливен. Инициативата се провежда всяка година под патронажа на областния управител на 1 юни или непосредствено преди Международния ден на детето.

 

„Да си приемен родител не е лека задача. То е кауза и отговорност, от която зависи човешки живот. Изказвам своята лична признателност към Вас за благородната мисия, която изпълнявате. Вие давате шанс на повече деца да растат в семейна среда, да бъдат отглеждани и възпитани с грижи и обич. Помагате им да запазят вярата в доброто, да градят бъдещето си, да постигат мечтите си“ - каза в приветствието си областният управител Чавдар Божурски, който връчи грамоти на приемните майки.

 

Наградата „Майчино сърце“ е учредена през 2009 година от Демократичен съюз на жените, фондация „Рози“ и сдружение „За духовни и социални дейности“ с идеята да се подкрепят усилията на семействата, приели да отглеждат и възпитават в домовете си деца, лишени от родителски грижи. Целта е да бъде популяризирана приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда. През последните няколко години, вместо отличие на една майка, грамоти се връчват на всички. Днес присъстващите получиха и по една торта от инициаторите на приза.

 

Приемните майки в област Сливен са общо 41.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА

Photos

В Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областтаВ Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областтаВ Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областтаВ Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областтаВ Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областтаВ Сливен бе връчен призът "Майчино сърце" на приемни майки от областта