» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

С „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децата

31 May 2024 16:15, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 495
С „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децата

Празник под надслов „Игрите на моето детство“ на 31 май 2024 г. постави началото на поредицата събития в гр. Нова Загора, посветени на Международния ден за закрила на детето. Предизвикателството беше подготвено от МКБППМН и Общинския ученически съвет.

Във века на технологиите, когато игрите все повече придобиват виртуални измерения, ученици от средните училища в града поведоха децата да се забавляват на открито. В слънчевата Градска градина, сред пролетната ѝ премяна и празнична украса, аниматори в атрактивни костюми на клоуни показаха на малчуганите как да се забавляват с най-любимите игри – „Куцанка“, скачане на въже, рисунка на асфалт, „Дама“, „Кальо, портальо“, „Пускам, пускам кърпичка“ и др.

За да се полюбува на детските усмивки, там беше и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева.

Възпитаници на детските градини и деца със своите родители изпитаха радостта да поиграят, да се докоснат до усмихнатите артистични младежи и да си направят снимка с тях край красива арка с пъстри балони, да се почерпят с лакомства, да се веселят на воля и от сърце.

Някои от гостуващите на празника донесоха подаръци – ДГ „Бърборино“, с. Кортен, НУ „Св. Паисий Хилендарски“, ДГ „Слънчице“, СУ „Христо Ботев“, РУ на МВР Нова Загора, от с. Прохорово и граждани с лични дарения предадоха на секретаря на МКБППМН Веска Вълчева събраните от тях средства във връзка с благотворителната национална инициатива „Жълти стотинки“ под надслов „Деца помагат на деца“, които тази година ще бъдат използвани за детското отделение в МБАЛ „Света Петка Българска“ в гр. Нова Загора. Тя им връчи Грамоти с благодарност за дарителския жест.

Община Нова Загора

Photos

С „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децатаС „Игрите на моето детство“ в Нова Загора започнаха празниците за децата