» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Нова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за България

03 June 2024 09:08, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 190
Нова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за България

В паметния за всички българи 2 юни в Нова Загора почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. По традиция на този ден общинското ръководство, учители, възпитаници на СУ „Христо Ботев” и граждани се събират пред бюст-паметника на поета в гимназията, чийто патрон е той.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев, заместник-кметовете Иванка Михова и Нина Генчева, директорът на гимназията Бойка Няголова, общински съветници и граждани и тази година сведоха глави в този свят ден. Пред паметника на поета прозвучаха негови стихове, изпълнени с гордост от млади христоботевци.

С преклонение присъстващите поднесоха венци и цветя на поета революционер, възпял гордия и несломим свободолюбив български дух - Христо Ботев – в негова памет и в памет на всички отдали живота си, за да е свободна нашата Родина.

Община Нова Загора

Photos

Нова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за БългарияНова Загора сведе глава пред Ботев и загиналите за България