Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 03.06.2024 г.

03 юни 2024 09:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 204
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 31.05.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 03.06.2024 Г.

 

Трима водачи с алкохол и едни нерегистриран лек автомобил са установени по време на операция по пътна безопасност през почивните дни на територията на ОДМВР-Сливен.

49-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена от екип на РУ- Твърдица на 1 юни, около 20,55 часа, в село Червенаково. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

На 1 юни екип на РУ-Сливен е извършил проверка на 44-годишна жена, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

Служители на РУ-Котел са установили лек автомобил, който се движи с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на 2 юни на път ІІІ-706 между селата Филаретово и Тича. Спрян е лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 58 години от село Тича. По случая е образувано бързо производство.

39-годишен водач на лек автомобил „Форд Фокус“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 3 юни от екип на сектор „Пътна полиция“-Сливен. Автомобилът е спрян на бул. „Банско шосе“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

 

___________________________________________________

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 221 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на сектор „Пътна полиция“-Сливен извършват денонощен контрол на скоростта на автомагистрала „Тракия“. През почивните дни е засечена скорост от 221 км.ч.. Нарушението е заснето през нощта в участъка, контролиран от ОДМВР-Сливен.

По автомагистрала „Тракия“ се осъществява и линеен контрол за спазване на Закона за движение по пътищата.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 109 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 32 протокола за предупреждение.

 

Направени са 327 проби за употреба на алкохол и 9 за употреба на наркотици.

 

Регистрирано е 1 пътно произшествие в община Сливен, без пострадали.

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 3 сигнала за произшествия. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Своевременно е ликвидиран пожар в индустриалната зона на град Сливен, без да причини преки щети. Оказано е дежурство с пожарна техника на 1 юни /Ден на детето/ и на 1 и 2 юни по време на състезание, провеждано на летище „Бършен“.