Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Главчев разпореди да се търси максимално съкращаване на сроковете по изграждането на Националната детска болница

03 юни 2024 10:04, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 187
Премиерът Главчев разпореди да се търси максимално съкращаване на сроковете по изграждането на Националната детска болница

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от министър-председателя Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и експерти от двете ведомства. Предстоят разговори по темата и с изпълнителя на проекта.

Съкращаването на срока ще бъде свързано с максимално интензивна работа през летните месеци. Целта е основните дейности по премахване на старите постройки и разчистването на терена да бъдат извършени в рамките на летния сезон, така че тежката работа да бъде приключила до зимата, още преди безплатният анализ на Европейската инвестиционна банка. Той се очаква да излезе в началото на следващата година и ще покаже какви следва да бъдат структурата, отделенията и капацитетът на Националната детска болница. Премиерът възложи на здравното министерство в спешен порядък да проучи възможностите за ускорено изготвяне и на този безвъзмезден анализ, дори с цената на финансиране от страна на правителството.

С МВР и Столична община ще се уточни регулирането на движението във връзка с извозването на отпадъците от обекта. Паралелно се работи по доизграждането на околовръстния път на София, от където е предвидена необходимата транспортна връзка за болничния комплекс.