Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.06.2024 г.

07 юни 2024 10:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 214
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 06.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 07.06.2024 Г.

 

Сливен: Двама водачи са хванати да управляван с фалшиви шофьорски книжки. По време на ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен на 5 и 6 юни са спрени двама водачи на МПС- на 34 и 31 години, които при проверката са представили неистински свидетелства за управление / немски образци/. По случаите в РУ-Сливен са образувани бързи производства.

 

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за управление на нерегистрирано превозно средство. При проверка, извършена на 6 юни в град Сливен, е установено, че 18-годишно момче управлява електрически мотопед марка "Sur-Ron", който не е регистриран по надлежния ред.

 

На 6 юни в участък „Надежда“ е заявена кражба на товарен автомобил „Ивеко“. Автомобилът е бил откраднат от двора на фирма в индустриалната зона на град Сливен. След проведените издирвателни действия автомобилът е намерен изоставен, южно от ЖП гара –Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по два сигнала за кражби от търговски обекти. От два хранителни магазина са заявени кражби на парични средства и продукти. Нанесените щети са в процес на установяване. Образувани са досъдебни производства.

 

_________________________________________________

 

Екипи на сектор „Пътна полиция“-Сливен извършват ежедневен контрол по спазване на скоростните режими по автомагистрала „Тракия“, главните и второстепенни пътища в областта. Всички технически средства по контрол на скоростта са в експлоатация.

Вчера са заснети 66 нарушения на скоростните режими. Установени са на път І-6 и ІІ-53. Превишенията са предимно от 20 до 35 км. ч. над разрешеното.

По автомагистрала „Тракия“ има патрул, който извършва контрол в участъка, обслужван от ОДМВР-Сливен.

 

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 178 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 19 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 7 протокола за предупреждение.

 

Направени са 97 проби за употреба на алкохол и 1 за употреба на наркотици.