Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хайде на фотолов в Котленския Балкан

07 юни 2024 15:20, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 272
Хайде на фотолов в Котленския Балкан

Мистичният Котленски Балкан е запазил девствената си природа и това го прави идеално място за фотолов и орнитоложки туризъм през всеки сезон. Това посочиха днес лекторите на презентацията „От връх Баба Вида до Кипиловското кале“, която се проведе в залата на Туристическия информационен център в Котел.

 

Фотоловът или “преследване” на най-красивия и въздействащ кадър се е превърнал за близо 10 години, както в спорт, така и в професионално и любителско занимание за много хора, споделиха момчетата и момичетата от местната гимназия. За разлика от традиционния лов, фотоловът не унищожава природата и животните, а ги „запечатва“ в красиви снимки за спомен. Балканът над Котел пък предлага точно това – спиращи дъха панорами и безброй природни кътчета, скрити от очите на обикновените хора, които са идеална предпоставка за различни видове алтернативен туризъм.

 

Дали гостите на Котленския Балкан ще имат търпение да търсят животински видове, за да бъдат заснети в техните естествени местообитания и среда или ще имат желание да чуят легендата за смелата Вида, чието име носи върха, извисяващ се край Котел, не се знае, но е важно да се насладят на гледките и природата, които ще се открият пред тях по време на прехода им към „Хърсовград“ (Кипиловско кале), Урушки скали и „Талим таш“, и в резерватите „Орлицата“ и „Ардачлъка“.

Община Котел

Снимки

Хайде на фотолов в Котленския БалканХайде на фотолов в Котленския БалканХайде на фотолов в Котленския БалканХайде на фотолов в Котленския БалканХайде на фотолов в Котленския Балкан