Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Избори за Европейски парламент през 2024 г.: Прогноза за разпределението на местата

10 юни 2024 09:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 175
Прогноза за състава на новия Парламент

Прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 23 държави, приблизителните резултати и данни от проучвания за останалите 4 държави (към 00.17 ч. CEST).

 

Горната прогноза се основава на

 

предварителни резултати от 23 държави членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург,Малта, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения,Финландия, Хърватия, Чехия, Унгария, Швеция.

прогнози и предизборни намеренията за гласуванеза останалите четири държави: Ирландия, Италия, Полша, Франция.

 

Предварителните данни показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 51%.

 

Прогнозата се основава на структурата на напускащия Парламент, без да се засяга съставът на новоизбрания Парламент на учредителното му заседание.

 

Всички национални партии без настояща официална принадлежност и които не са част от „Независими членове“ в настоящия Парламент, се разпределят в категория „Други членове“, независимо от тяхната политическа ориентация.

 

Прогнозите за местата ще продължат да се актуализират и публикуват на https://results.elections.europa.eu/bg/, където ще намерите и националните резултати, местата по политически групи и държави, разпределението по национални партии и политически групи и избирателната активност. Също така ще можете да сравнявате резултатите, да проверявате мнозинствата или да създавате джаджа.