» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Избори за Европейски парламент през 2024 г.: Прогноза за разпределението на местата

10 June 2024 09:01, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 176
Прогноза за състава на новия Парламент

Прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 23 държави, приблизителните резултати и данни от проучвания за останалите 4 държави (към 00.17 ч. CEST).

 

Горната прогноза се основава на

 

предварителни резултати от 23 държави членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург,Малта, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения,Финландия, Хърватия, Чехия, Унгария, Швеция.

прогнози и предизборни намеренията за гласуванеза останалите четири държави: Ирландия, Италия, Полша, Франция.

 

Предварителните данни показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 51%.

 

Прогнозата се основава на структурата на напускащия Парламент, без да се засяга съставът на новоизбрания Парламент на учредителното му заседание.

 

Всички национални партии без настояща официална принадлежност и които не са част от „Независими членове“ в настоящия Парламент, се разпределят в категория „Други членове“, независимо от тяхната политическа ориентация.

 

Прогнозите за местата ще продължат да се актуализират и публикуват на https://results.elections.europa.eu/bg/, където ще намерите и националните резултати, местата по политически групи и държави, разпределението по национални партии и политически групи и избирателната активност. Също така ще можете да сравнявате резултатите, да проверявате мнозинствата или да създавате джаджа.